Nieuws

Nieuwsbrief

Vrijdag 13 oktober 2023

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

In deze nieuwsbrief een aantal onderwerpen over de afgelopen periode en een stukje vooruit kijken naar de periode na de herfstvakantie.

Flessenactie 
De leerlingen hebben 140 euro opgehaald voor de slachtoffers in Marokko. Dit is overgemaakt naar het Rode Kruis. Mooi dat we op deze manier met elkaar ons steentje kunnen bijdragen. 

KiVaweek 
Wat een mooie KiVa-week hebben we gehad. Een week waarin we extra hebben gewerkt aan ‘Samen een fijne groep'. Ook in de ouderkamer stond dit thema centraal en hebben we met heel de school en ouders in de ouderkamer Happy Stones gemaakt.  

Ouderbijeenkomst n.a.v. de incidenten in de wijk 
Na de berichtgevingen m.b.t. de granaat in de speeltuin zijn we bij elkaar gekomen in de ouderkamer met ouders, wijkagenten, wijkraad, gemeente en collega's van de Elout. Het was een goede bijeenkomst waarin we niet alle oplossingen hadden, maar wel hebben kunnen uitspreken wat er speelt en wat dat met ons doet. We kunnen de gebeurtenissen niet wegnemen, wel zijn er verwachtingen uitgesproken vanuit ouders naar gemeente en politie en andersom.  

Zieke collega's 
De afgelopen drie weken zijn er meerdere collega's ziek geweest. We hebben een enkele keer een klas thuis moeten laten. We zijn een kleine school en hoewel dat heel veel voordelen heeft, houdt het ook in dat we weinig extra collega's hebben die zaken kunnen overnemen van elkaar. We hopen op uw begrip en dat iedereen weer zo snel mogelijk gezond is.

MR- vergadering 
De eerste MR-vergadering is geweest. Mocht u zelf goede ideeën hebben voor onze school, dan kunt u deze mailen naar MR-EloutvanSoeterwoude@pcbordam.nl. U kunt tevens de moeders aanspreken die in de MR zitten: Moeder van Gulsen en Mihrisah (gr 6) en Muammer (gr 5) of de moeder van Yasmine (gr 4).  

Kijkochtenden 
In de week van 30 oktober bent u van harte welkom bij de Kijkochtend in de groep van uw kind.  
Helaas lukt inschrijven niet via de schoolapp. Daarom hangen er vanaf 23 oktober inschrijflijsten op het prikbord in de gang bij de voordeur. Bij de kleutergroepen hangt de inschrijflijst bij de deur van het lokaal.  

We wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe. 

Hartelijke groeten,

Marie- José Oudijn


Terug