Nieuws

Trakteren: Beleid op de Elout

Maandag 15 januari 2024

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Hierbij een bericht met betrekking op het trakteren in de klas als uw kind jarig is. 
Al jaren is het beleid op de Elout dat een kind één traktatie mag uitdelen. In de loop der tijd is de uitvoering ervan niet altijd goed gegaan. Zo hebben er toch kinderen grote traktaties uit kunnen delen. 

Graag leg ik u uit waarom we dit beleid hebben. Dit heeft twee redenen:

1. Als Lekker Fit-school promoten we dat trakteren heel fijn is als je jarig bent, maar dat we niet te veel suiker binnen willen krijgen. Overgewicht is een groot probleem onder kinderen in Rotterdam. Daarom: Eén is genoeg en klein is oké. 

2. Niet alle ouders kunnen een (grote) trakatie betalen. Een groot verschil tussen kinderen willen we niet. Je bent net zo jarig met een kleine traktatie. Door dit beleid kan iedereen trakteren die dat wil. 

Om misverstanden te voorkomen, zullen we vanaf vandaag allemaal hetzelfde beleid uitvoeren. De leerkrachten vertellen dit ook in de klas deze week.
We vragen u als ouder om echt één traktatie mee te geven als uw kind jarig is. Mocht dat financieel niet lukken, neem dan contact op met ondergetekende. Wij willen mogelijk maken dat elk kind kan trakteren.
Trakteren is niet verplicht overigens. Het blijft uw keus als ouder om wel of niet te trakteren. 
Mocht er toch meer dan één ding getrakteerd worden, dan geven we de rest weer mee terug. Dit is natuurlijk niet leuk voor de jarige, daarom willen we dat ook graag voorkomen met elkaar en vragen we uw medewerking. 
De komende maanden zullen we ouders informeren wanneer uw kind jarig wordt en bovenstaande herhalen. 

Mocht u hier nog vragen over hebben, dan kunt u een mail sturen anar mj.oudijn@soeterwoude.nl. U wordt dan op een later tijdstip teruggebeld.

Hartelijke groeten,

Marie- José Oudijn

 


Terug