Nieuws
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Donderdag 30 mei 2024

Beste ouder(s)/ verzorger(s), 

Deze nieuwsbrief is eerder niet op de schoolapp verschenen. Deze was ingesteld op 1 mei. Daarom alsnog deze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief vindt u o.a. informatie over het vertrek van collega's, nieuwe leerkrachten, de schoolreis, kamp groep 7/8, de schoolhond, het project ‘Onwijze moeders’en nieuwe activiteiten na de meivakantie. 

KiVa 
De afgelopen periode zijn we verdergegaan met plannen binnen onze KiVaschool. In sommige groepen is er een extra interventie gedaan om samen een fijne groep te kunnen zijn. Ook wordt het KiVateam betrokken om dit met elkaar te realiseren. Er worden groepsbeloningen verdiend door 'goede daadjes’, oftewel fijn gedrag te belonen in de klas. Dit komt de sfeer ten goede.  
Op het schoolplein worden de pauzeactiviteiten net wat anders georganiseerd zodat we met nog meer plezier buiten kunnen spelen met elkaar. Ook komend schooljaar zullen we een Kivaschool zijn. We zijn mooie plannen aan het maken.  

Schoolhond Annabella 
Annabella is helemaal gewend op onze school. Dat was stap 1. Nu dat goed gaat gaan we na de vakantie een aantal kinderen koppelen aan de hond. Dit houdt in dat deze leerlingen af en toe even bij de hond mogen kijken en even kunnen aaien als ze dat zelf ook willen. Voor kinderen kan dit heel goed zijn voor hun welbevinden. Heeft u eerder gemeld dat uw kind allergisch is, dan houden we daar uiteraard rekening mee.  

Juf Addy en Juf Ayse 
Juf Addy en juf Ayse zijn dit schooljaar voor het laatst. Juf Addy gaat van haar pensioen genieten na heel veel onderwijsjaren in Rotterdam en juf Ayse heeft een nieuwe baan dichter bij huis gevonden die goed bij haar past. We wensen beiden een mooie toekomst toe.  

Juf Ashna en juf Marieke 
Juf Marieke zal komend schooljaar in de kleuterbouw komen werken. Zij komt van een andere PCBO-school en heeft al 25 jaar ervaring met het jonge kind. Ook coacht ze de collega's van de peuteropvang. 
Juf Ashna werkt nu als vervanging voor juf Macy en ondersteunt bij groep 1 en 2 op andere dagen. Juf Ashna heeft meer dan 20 jaar ervaring met het jonge kind. Komend schooljaar zal juf Ashna in de middenbouw gaan werken om haar kennis en ervaring verder uit te gaan breiden binnen de opleiding en werkzaamheden.  

Formatie 
Het einde van dit schooljaar komt al in zicht. Eind mei zullen we het vakantierooster en andere vrije dagen i.v.m. bijvoorbeeld studiedagen met u delen. De gesprekken welke leerkracht welke groep gaat lesgeven zijn in volle gang. Ook daar hopen we u daar eind mei over te kunnen informeren. Dit bespreken we eerst met de MR voordat het met alle ouders gecommuniceerd gaat worden. 

Vragenlijst lentenkriebels 
Eerder is aangegeven dat er een vragenlijst zou komen. Door allerlei omstandigheden is dit nog niet gelukt. Deze volgt nog wel, maar op een later moment.  

Schoolreis 7 juni 
Heel de school gaat op schoolreis op 7 juni. Groep 1 t/m 3 gaan naar Fien en Teun: https://www.fienenteun.nl/avonturenboerderij-molenwaard , groep 4-8 gaat naar Archeon: https://www.archeon.nl/index.html  Eerst wordt er gekeken welke leerkrachten en andere medewerkers binnen de school beschikbaar zijn om mee te gaan op schoolreis. Voor overige plekken om een groepje kinderen te begeleiden, ontvangt u via de leerkracht later bericht. Soms moeten bepaalde ouders altijd mee op schoolreis voor specifieke redenen omtrent hun kind. Het kan dus per groep verschillen hoeveel ouders er nog meegevraagd kunnen gaan worden.  

Ook al gaat groep 7/8 op kamp, ze gaan dit jaar ook mee op schoolreis. Dit heeft te maken met het feit dat het een educatief uitje wordt en wij dit daarom via het jeugdeducatiefonds kunnen bekostigen. We gaan uit van het mooie dag met elkaar.  

Minikamp groep 7/8 
Op 27 en 28 juni gaan de leerlingen van groep 7/8 op minikamp. Het beloven weer twee fantastische dagen te worden in Hoek van Holland waar we allerlei activiteiten gepland hebben voor de kinderen zoals surfles en een bezoek aan 't Keringhuis. Ook blijven we daar slapen. Een hele belevenis voor de kinderen. Meer informatie volgt nog over wat de kinderen mee moeten nemen in het kampboekje wat de kinderen op een later moment zullen krijgen. Ook ontvangt u als ouders de informatie op een later moment via deze app. De organisatie is op dit moment nog in volle gang. 

Nieuwe activiteiten 
Na de meivakantie volgt het laatste blok met nieuwe activiteiten voor groep 3 t/m 8 tot aan de zomervakantie.  
Deze zullen per groep op de schoolapp gezet worden.  

Voorlichtingen ouderkamer 
Komend schooljaar zal er een verandering zijn in de voorlichtingen voor ouders. Zo zal er onderscheid gemaakt gaan worden tussen voorlichtingen voor het jonge kind (groep 0 t/m groep 3) en voorlichtingen voor de rest van de school. De voorlichtingen voor het jonge kind zullen op dinsdagen gaan plaatsvinden, de andere op donderdagen. De koffieochtenden blijven op donderdagochtend. Ook blijven de zumbalessen voor moeders op dinsdag en woensdagochtend. 
 

Nieuw project voor een veiligere buurt 
We werken als school vaker samen met de politie. Zo waren de wijkagenten bijvoorbeeld ook aanwezig in de ouderkamer na de explosies in het najaar en hebben we contact over projecten in de buurt. Komend schooljaar willen we starten met een project van de politie in samenwerking met moeders van de school. Een project waarbij politie en moeders samen nadenken en initiatieven organiseren die de Tarwewijk veiliger kunnen maken. In Pendrecht is het project ‘Onwijze moeders’ een groot succes. Zie voor meer informatie: https://www.onwijzemoederspendrecht.nl/ 
Na de meivakantie volgt een datum voor een eerste kennismaking met dit project. Zo kunnen we zien of er genoeg moeders zijn die willen meedenken om in het nieuwe schooljaar te starten.
 

Lekker-Fit week 
De afgelopen anderhalve week hebben alle kinderen extra les gekregen in bewegen en over wat slaap en schermtijd met je gezondheid te maken heeft. Deze week sluiten we vandaag af met de Koningsspelen. We vinden het als school belangrijk om genoeg te bewegen, gezond te eten, maar ook om genoeg te ontspannen. Dit laatste wensen we iedereen dan ook vooral toe de komende twee weken. Een hele fijne vakantie gewenst! 

 

Hartelijke groeten namens het Eloutteam, 

Marie- José Oudijn 

 

 

 

 


Terug