Nieuws

Formatie komend schooljaar: Wie krijgt welke juf of meester?

Dinsdag 11 juni 2024

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Na de zomervakantie start een nieuw schooljaar. Sommige leerkrachten gaan mee met de groep, anderen krijgen een nieuwe groep. Hieronder ziet u de verdeling. Deze is tevens besproken met de MR:

Groep 0: Juf Maksude en juf Macy
Groep 1: Juf Mariam, juf Kim
Groep 2: Juf Marieke, juf Kim 
Groep 3: Juf Naomi
Groep 4: Juf Demi
Groep 5: Meester Jerry
Groep 6: Juf Bor
Groep 7/8 Juf Femke, juf Ilhame en juf Houda

Op de laatste woensdag voor de zomervakantie zal er een wenmoment zijn in de nieuwe groep.

We zijn blij dat we in deze tijden van het lerarentekort elke groep een eigen leerkracht kunnen bieden. 

Mocht bovenstaande vragen bij u oproepen, dan horen we dat graag. De leerkrachten zullen vandaag in de klas vertellen, welke juf of meester ze komend schooljaar zullen krijgen. 

Groep 7/8, extra informatie:
Zoals u leest zijn er drie leerkrachten in groep 7/8. Er staan er twee per dag voor de groep. (Juf Femke werkt vier dagen en juf Ilhame en Houda allebei tweeenhalf). 

Deze groep wordt een combinatiegroep om meerdere redenen:

- Het leerlingaantal van groep 8 is te klein om een enkele groep te maken (8 lln).
- De leerdoelen van verschillende leerlingen lopen door elkaar in deze groepen.

Op deze manier kunnen we verschillende groepjes per vakgebied maken. Zo zullen leerlingen uit zowel groep 7 en 8 in eenzelfde rekengroepje zitten als er bepaald rekendoel bijvoorbeeld nog niet is behaald of wanneer leerlingen juist uitgedaagd moeten worden. Met taal en begrijpend lezen kunnen dit weer andere leerlingen in groepjes zijn.
Er is een plan om de leerlingen in de week voor de zomervakantie op een KiVa-manier alvas kennis met elkaar te laten maken. Ook na de zomervakantie wordt dit KiVaplan verder opgepakt. Over dit plan leest u later meer op de schoolapp. Samen een fijne groep vraagt aandacht, zeker bij een nieuwe samenstelling en heeft daarom ook onze aandacht. 

Ter info voor de ouders van de huidige groep 6:
Voor het schooljaar erna (2025-2026) staat nu op de planning dat het een losse groep 8 zal worden en geen combinatieklas meer. Dit kan alleen niet gegarandeerd worden. Dit heeft te maken met het leerlingaantal en aantal beschikbare leerkrachten op dat moment.  


Terug