Nieuws
Laatste nieuwsbrief schooljaar 2023-2024

Laatste nieuwsbrief schooljaar 2023-2024

Zondag 7 juli 2024

Beste ouder(s)/ verzorger(s), 

 

De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar met daarin onder andere nieuws over het wennen in de nieuwe groep komende woensdag, de vakantiepaspoorten, ontbijt in de ouderkamer, de laatste schooldag, afscheid van juf Addy en andere leerkrachten, de zomerpakketten, afscheid groep 8 en de studiedag van afgelopen vrijdag. 
 

Studiedag 
Afgelopen vrijdag hebben we ons onderwijs van het afgelopen schooljaar geëvalueerd en de resultaten aan elkaar gepresenteerd. Zo worden successen gevierd, er wordt gekeken naar wat heeft gewerkt in de groep en wat beter kan. Ook stellen leerkrachten hulpvragen aan elkaar, zodat er van elkaar geleerd wordt. Er zijn groepsoverdrachten geweest waarin de groep en de leerlingen met de volgende leerkracht worden door besproken zodat de nieuwe leerkracht goed kan starten na de zomer.  
KiVa is een vast onderdeel geworden op school. Afgelopen schooljaar was het eerste jaar dat we hiermee hebben gewerkt. We hebben gezien dat KiVa helpt om een fijne groep te zijn met elkaar. Steeds meer leerlingen leren vanuit de ik-taal te praten (‘Ik vind’.... in plaats van ‘jij doet...’) Komend schooljaar gaan we verder met de nieuwe KiVa-aanpak op het schoolplein en met de lessen in de klassen om pestgedrag te minimaliseren en met elkaar een fijne groep te zijn.  

Ouderkamer 
Afgelopen donderdag was het laatste ontbijt in de ouderkamer van het schooljaar. Moeders hebben met elkaar genoten van het ontbijt en de gesprekken. Voor sommige ouders was het sowieso het laatste bezoek aan de ouderkamer aangezien hun jongste kinderen van school afgaan. Mooi om op die manier afscheid te nemen. We bedanken alle ouders die het afgelopen schooljaar de school hebben geholpen door bijvoorbeeld het rondbrengen van fruit of het versieren van de gangen rondom feestelijkheden of het helpen bij het uitlenen van de rekenspellen en boeken bij de kleuters. 

Afscheid groep 8 
De leerlingen van groep 8 nemen morgen afscheid van de basisschool. Overdag hebben ze het grote basisschoolexamen waarin ze in elke groep een leuke opdracht moeten voltooien om te laten zien dat ze klaar zijn met de basisschool en klaar voor het Voortgezet Onderwijs. Om 14:25 is het afscheid van de andere leerlingen op het schoolplein en 's avonds de afscheidsmusical voor ouders en leerkrachten. Vanaf dinsdag zijn ze vrij en kunnen de kinderen van hun vakantie gaan genieten. 

Zomerpakketten 
U heeft kunnen lezen dat elk gezin een zomerpakket ontvangt met verschillende producten. Voor vragen of opmerkingen kunt u bij juf Gwen terecht via g.schotanus@soeterwoude.nl  

Vakantiepaspoorten 
Vrijdag worden de vakantiepaspoorten uitgedeeld aan alle leerlingen.  

Juf Addy met pensioen en afscheid collega's, juf Maud blijft! 
Als personeel hebben we afgelopen vrijdag afscheid genomen van een aantal leerkrachten die na de zomervakantie ergens anders gaan werken. Deze leerkrachten zullen in hun eigen klas komende week afscheid nemen.  
We hebben ook afscheid genomen van juf Addy, die met pensioen zal gaan. Komende donderdag wordt hier in beide kleutergroepen aandacht aan besteed aangezien juf Addy beide groepen les heeft gegeven dit schooljaar.  
Juf Maud kan gelukkig toch blijven! Zij zal twee ochtenden ondersteuning blijven bieden aan de middenbouw.  

Wennen 
Komende woensdag van 11:45-12:15 uur zullen alle leerlingen een half uurtje kennismaken met hun nieuwe leerkracht in hun nieuwe lokaal.  

Nieuwe leerlingen 
Aangezien er momenteel een nieuwe wijk wordt gebouwd, komen er ook een aantal nieuwe leerlingen in een aantal groepen na de zomervakantie. Heel fijn om te horen dat zij binnenkomen via positieve verhalen van andere ouders over onze school. Een heel hartelijk welkom voor de nieuwe ouders en leerlingen. 

Verlof  
We vinden het belangrijk dat alle kinderen hun schooljaar goed kunnen afronden. Het lijkt soms dat er minder geleerd wordt de laatste schoolweek. Hoewel sommige schoolboeken al uit zijn, wordt er nog steeds gewerkt aan leerdoelen. Ook het goed afronden als fijne groep is belangrijk voor het groepsproces, ook voor na de vakantie. We gaan er dan ook vanuit dat alle leerlingen er zijn, of dat er verlof is aangevraagd en goedgekeurd. Helaas maken we mee dat leerlingen er ineens niet meer zijn voor een vakantie. We vinden het heel jammer dat deze kinderen geen afscheid kunnen nemen van de leerkracht en de klas en leerdoelen missen. Daarnaast is de school ook verplicht er een melding van de maken bij leerplicht. Wanneer er sprake is van ‘gewichtige omstandigheden’, zoals een overlijden of een bruiloft in de directe familie kunt u verlof aanvragen. Bij goedkeuring van het verlof kunnen we ervoor zorgen dat uw kind de eigen spulletjes mee kan nemen en afscheid kan nemen. 
 

Vrije dagen 
In de kalender van de schoolapp ziet u het vakantierooster van komend schooljaar al verwerkt. Ook zijn er studiedagen gepland of andere vrije dagen. Zet deze vast in uw agenda.  

Laatste schooldag 
Vrijdag zijn de kinderen om 12:30 uur uit. We hopen zoveel mogelijk ouders gedag te kunnen zeggen op die dag (of in de dagen ervoor, mocht u werken).  

  
Bij deze wens ik u alvast namens het hele team van de Elout van Soeterwoudeschool en de Kleine Elout een hele fijne vakantie. De eerste schooldag na de zomervakantie valt op 26 augustus. We hopen iedereen dan in goede gezondheid terug te zien.   

 

Hartelijke groeten, 

Marie- José Oudijn 


Terug